2dehands

Hoe je een appartement inricht voor minder geld door 2dehands spullen te kopen

Wanneer je een appartement in wilt richten maar slechts over een klein budget beschikt, is het verstandig om een planning te maken. Sommige meubelstukken die je aan zult schaffen zullen noodgedwongen een tijdelijk compromis zijn, terwijl het de moeite waard is om in meubelstukken te investeren die je ook op langere termijn graag wilt houden.

Het maken van zo’n planning is een relatief makkelijke taak. Het eerste wat je moet doen is het stellen van prioriteiten. Bij de meeste mensen staan bovenaan dit verlanglijstje een bed, een bankstel, een eettafel met stoelen, een televisie, een stereo-installatie, een salontafel en een servieskast.

In de tweede plaats zul je geld moeten reserveren en aankopen doen aan de hand van de door jou gestelde prioriteiten. Dit betekent dus ook dat je af moet zien van impulsieve aankopen. Voor grotere meubelstukken zoals een bank en een stereo-installatie kun je enkele maanden sparen.

Je kunt meubelstukken die je niet kunt betalen natuurlijk ook prima 2dehands kopen, bijvoorbeeld op een rommelmarkt, in een kringloopwinkel, of via internet. Eventueel kun je deze 2dehands meubels later vervangen door nieuwe spullen. Denk eraan dat er op 2dehands spullen geen garantie zit; bekijk ze daarom goed voordat je een aankoop doet.

Als je ook maar een beetje handig bent, kun je behalve het kopen van 2dehands meubels ook overwegen om doe-het-zelf meubels aan te schaffen.

In de lokale bibliotheek of via internet zijn tips te krijgen om je 2dehands aankopen te upgraden. Een eenvoudig stoelkussen is makkelijk opnieuw te bekleden met behulp van een doe-het-zelf boek.

Natuurlijk kun je 2dehands meubels ook een nieuw likje verf geven. Vraag voordat je aan de slag gaat een medewerker van een verfwinkel om advies.