Waarom?

Tien goede redenen om 2dehands kleding te kopen

Er zijn meer dan genoeg goede redenen om 2dehands kleding aan te schaffen. Heel veel stijlvol geklede mensen dragen dan ook 2dehands kleding, soms gecombineerd met nieuwe kleren. Hieronder volgen tien goede redenen om 2dehands kleding te kopen.

In de eerste plaats helpt het dragen van 2dehands kleding om de hoeveelheid afval te verminderen, aangezien kleding die wordt gedragen niet kan worden weggegooid.

In de tweede plaats ben je voor 2dehands kleding minder geld kwijt dan voor nieuwe kleren. Een kledingstuk kost in een liefdadigheidswinkel, op een rommelmarkt of op een website met 2dehands kleding maar een fractie van de nieuwprijs.

Verder krijg je voor het bedrag dat je betaalt voor nieuwe kleding van lage kwaliteit,  2dehands kleding van goede kwaliteit en zelfs design kleding.

Daarnaast is het heel leuk om 2dehands kleding te kopen. Het is immers veel spannender iets moois te vinden dat bijna niets kost dan gewoon iets nieuws te kopen.

Door 2dehands kleding te kopen bij liefdadigheidswinkels kun je bovendien goede doelen ondersteunen.

Wanneer je 2dehands kleding koopt is de kans ook een stuk minder groot dat je op straat iemand tegen komt die dezelfde kleding draagt.

Er is een grote keus aan 2dehands kleding verkrijgbaar, bijvoorbeeld op rommelmarkten, in winkels en op websites.

Door het kopen van gebruikte kleding denk je beter na over wat je koopt, waardoor een middagje 2dehands shoppen over het algemeen eindigt met een bijzonder stijlvolle outfit waarin je er geweldig uitziet.

Het kopen van 2dehands kleding is een geweldige manier om te experimenteren met nieuwe stijlen. Doordat 2dehands kleding minder duur is dan nieuwe kleding brengt het kopen van 2dehands kleding minder risico’s met zich mee. Als je iets koopt dat niet bevalt, dan kun je het immers altijd ruilen of verkopen.

Ten slotte hoeft er door de aanschaf van 2dehands kleding geen nieuwe kleding te worden gemaakt en is er dus ook geen sprake van milieuvervuiling.

Kortom: het kopen van 2dehands kleding is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor jou en je portemonnee. En doordat je 2dehands kleding met meer zorg uitkiest, zal je garderobe er beter uit gaan zien!